מהו מיפוי עצמות?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/05/2003 | 19:18 | מאת: עינת

אני חיילת שמזה 5 שנים מטופלת בפיזיוטרפיה פרטית בביתי. כרגע אני בזמן הפוגה מהטיפול ועברתי למעקב אצל האורטופד הצבאי. עשיתי צילום עמוד שדרה עליון עקב העובדה שמזה שנים אובחן אצלי קיפוזיס. בצילום האחרון זוית הקיפוזיס נראתה כ-63 מעלות לפי הבדיקה. ------------------- כעת נשלחתי לבדיקת מיפוי עצמות. רציתי לדעת מהי בדיוק הבדיקה הנ"ל. אשמח לתשובה ממישהו שממש מבין בעיניין ומעט הסבר לגבי הקיפוזיס עצמו. תודה רבה, עינת.

מיפוי עצמותהנה בדיקה שבעצסרת חומר רדיואקטיבי ניתן לזהות כלמקום בו מתרחשת פעילות אינטנסיבית של יצירת עצם חדשה. עצמות הגוף מגיבות לגרויים כמו שבר ,דלקת אוגידול ביצירה שלעצם חדשה .כך שהבדיקה יכולה להצביע על מקומות אלו ולרמוז על הסיבה להם. לא מבין בשביל מה הבדיקה נחוצה אצלך הטויפול בקיפוזיס אינוב פיסיותרפיה אלא בחגורה מיוחדת .

מנהל פורום אורתופדיה