kyphoscoliosis

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/05/2003 | 17:25 | מאת: גד

הבחנה של אורטופד. אני גבר בן 27, סובל מבעיות גב כבר מספר שנים. עובד כמחסנאי-עבודה פיזית מאומצת. מה זה בדיוק והאם יש לזה טיפול? ראיתי כתבות על עקמת שמתרחש לפי הרשום בגיל הצמיחה ולרוב אצל נשים, אין לי מצב דומה לשלהם בהם העקמת נוטה לאחד הצדדים. יותר כמו סימן שאלה - אבל לא גרוע עד כדי כך - אך גם לא מעוניין להגיע למצב הזה. עזרתכם בבקשה.

החשיבות של עקמת תלויה בחומרתה. בגיל 27 הסכנה שהעקמת תחמיר היא קטנה וככל שהעקמתקטנה יותר הסכנה קטנה יותר. אין צורך לטפל בעקמת הקטנה מ 40 מעלות .

13/05/2003 | 16:42 | מאת: רחל

אצל בני, בן 15, אובחן קיפוזיס (11%). בהמשך כתב הרופא " בצלום עדות למחלת sheurman " איזו מחלה זו? מה המשמעות של המחלה עכשו ולאורך זמן? האם אפשר לטפל? האם מחמיר במשל השנים? מודה מראש עבור תשובה. אשמח אם תפנה אותי לחומר קריאה (רצוי בעברית)

מנהל פורום אורתופדיה