דלקת כרונית בכתף וארטוסקופיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/05/2003 | 00:45 | מאת: ליאת

שלום, אני בת 29 וחצי, לפני מספר שנים התחלתי לשחות בצורה די אינטנסיבית וארבע שני לאחר מכן החלו כאבים בכתפיים ואובחנה דלקת בשתי הכתפיים שהתפשטה אף לגב, לאחר טיפול ממושך של פיזיוטרפיה, חזרתי לשחות ולאחר פחות משנה חזרה הדלקת, רק בכתף שמאל. הייתי שנה בפיזיוטרפיה (אולטראסאונד, פולסים של חשמל וטיפול ע"י פיזיוטרפיסט) ונוגדי דלקות ללא הועיל, נבדקתי אצל מספר אוטופדים שאבחנו תסמונת ה"צביטה" וגמישות יתר במפרקים, שניים מתוך השלושה המליצו על ניתוח ארטוסקופיה. השאלה שלי היא האם אכן אין אפשרויות נוספות והאם רוב הסיכויים שלאחר הניתוח אוכל לחזור לפעילות מלאה הכוללת שחייה? וכמה פעילות גופנית כמו ריצה ואופניים מזיקה לכתף כזו? בנוסף, שנים של צמחונות (כנראה) הביאו לתסמונת שורש כף היד, גם פה אורטופד אחר (שהוחלף מהר) המליץ על ניתוח, אולם לאחר מספר שבועות של שימוש בסד היד כבר לא נרדמת, כמובן שאגש גם לבדיקת EMG נוספת אבל ייתכן כי הבעייה באמת נפטרה רק בעקבות השימוש בסד? תודה על הסבלנות ליאת

אכן אחד השמות של בעיית הכתף שלך הוא "כתף של שחיינים" . בין שחיינים הפתרון המקובל הוא שינוי בסגנון השחיה . ניתוח הוא הפתרון לבעיה עקשנית החוזרת על עצמה יש כמובן אפשרות חליפית והיא לותר על השחיה. פעילות כמו ריצה או אופניים אינן מזיקות כלל. אין קשר בין צימחונות לבין תסמונת תעל תכף היד שימוש בסד הוא טיפול מקובל והוא יעיל במקרים "טריים ".

מנהל פורום אורתופדיה