אוסטאוארטריטיס ופוסט פוליו

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/05/2003 | 22:00 | מאת: שוש

בגיל 9 חליתי בפוליו בצד ימין. בגיל 13 נותחתי ניתוח עקמת בו בוקעו לי חוליות באמצעות עצם שהושתלה מאמי. לפני 6 שנים בהיותי בת 49 קיבלתי דרופ-פוט ברגל שמאל ואובחן כפוסט פוליו. כמו כן, אובחנו שחיקה במפרקים, בעיקר במפרק ירך שמאל. יש לי גם בריחת סידן ( נטלתי הורמונים כ- 3 שנים והפסקתי בגלל סיכון לסרטן השד), ובכלל ניוון בעמוד השדרה. יש לי קשיי הליכה ובעיקר עמידה וכאבים נסבלים. יש לכם פתרון כלשהו? הבנתי שהחלפת מפרק בעייתית בגלל הפוליו. יש תיקווה? בתודה מראש שוש

היפול באוסטאוארטריטיס אינושונה אצל חולי פוסט פוליו מזה של אנשים רגילים.כלומר העקרונות הנם אותם ויש לישמם ולהתאימם לפי מידתך. לצורך זה עליך להבדק על ידיאורתופד שיקח בחשבון את מצב מפרק הירך ומצב הברך והגב, חוזק העצמות באגן ובירך וכו'.

מנהל פורום אורתופדיה