ניתוח להארכת גפיים של בני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/05/2003 | 10:15 | מאת: מירי

בני חייל בן תשע-עשרה, ולאחרונה התחיל להתעניין בסוג של טיפול בהתערבות כירורגית לשם הוספת גובה. הגובה שלו היום הינו 1.60 מ'. הוא עשה לאחרונה צילום כף היד שבו נאמר לו שהגדילה נעצרה. שאלתי הינה: האם התערבות כירורגית יכולה עדיין לבוא בחשבון ויכולה לעזור ? או שזה מאוחר מדי? האם זה נתון לסיכונים רבים מדי - ואולי הסיכונים והנזקים גדולים מדי. תוך כדי שאני מנסה לעזור לו באיסוף מידע שמעתי על שלושה רופאים שמתמחים בסוג זה של התערבות כירורגית: - דר' נעם בור - מבית-חולים העמק בעפולה - דר' אוטרינסקי יצחק - מבית חולים איכילוב - דר' אבישטרן - מבית-חולים מאיר . האם ניתן לקבל אינפורמציה על כל אחת מהשיטות, והאם ישנה העדפה לאחת השיטות? אני אפילו בדמיון הפרוע לא מצליחה להבין מה עושים בניתוח כזה. האם אפשר להסביר לי בפשטות. תודה על הכל, מירי יאיר

מבחינה טכנית גרידא ניתן לבצע את הניתוח גםבעוד 40 שנה. הניתוחים הללו מבוצעים באופן די שגרתי בעיקר במחלקות לאורתופדיה של ילדים . עושים אותם לשם השואה של אורך רגליים. יש אך מעט מקומות בעולם ( בארה"ב למשל יש אולי 3 מקומות ) שבהם מבצעים את הניתוחים לשם הגבהה של אנשים בעלי גובה נורמלי. . הניתוח כרוך בהרבה סבל והרבה סיבוכים עם הרבה מאד בעיות טכניות הדורשות התיחסות כמעט יום יומית ומדובר על טיפול שיכול להמשך כשנה ולעיתים אף יותר. שיטת הטיפול היא בעיקרה אחת דהיינו חיתוך העצם אות הרוצים להאריך והרחקה הדרגתית של שי החלקים ראי לדוגמא את:http://www.besthealth.com/surgery/Leglengthening_1.html

מנהל פורום אורתופדיה