שבר בעקב.....

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/05/2003 | 20:29 | מאת: רוני

ד"ר שלום רב!! חברי סיפר לי כי הרגיש דקירות בכף רגלו בעת דריכה עליה , לאחר מיפוי עצמות נאמר לו שיש לו שבר בעקב שכנראה ניגרם בעקבות טראומה. מה הכוונה ?? עליי לציין שהוא מתאמן הרבה במסגרת הצבא ולכן גם זכור לו שהייתה פעם שנחת על רגלו בצורה לא טובה... מכיוון שעדיין לא היה אצל אורתופד אודה לך אם תוכל לייעץ לנו מה עושים במקרה כזה? תודה מראש רוני.

לא עושים אבחנה של שבר באמצעות מיפוי עצמות בלבד שכן שבר הנו ארוע משמעותי שכולל ארוע ברור שלחבלה. יש מצב אחר שנקרא שבר מאמץ שנוצר בעקבות הפעלת עומס חוזר על עצמו כמו ריצה או הליכה ממושכת. לסיכום עד שלא תהיו אצל אורתופד לא תדעו אם מדובר אמנם בשבר של ממש או לא ולכן עליכם להמתין בסבלנות.

מנהל פורום אורתופדיה