ארטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/05/2003 | 21:02 | מאת: TLLF

שלום רב. לפני כשנה עברתי ארטרוסקופיה בברך עקב תאונת דרכים. התלונה" חוסר יישור. בניתוח בוצע קריטה חלקית של המניסקוס החיצוני. לצערי ללא שיפור למרות פיזיוטרפיה. עברה שנה וחודש שעבר עברתי ארטרוסקופיה מספר 2. הפעם בוצע "שיחרור צידי"... בטופס הניתוח רשום: Arthroscopic lateral release synovectory - notch medial compartment Chondral Damage G - I - II LPT Resection of medial plica Chrondal damage Lateral pole of patella G II "בסקירת הברך נזק כונדרלי לאספקט צידי של פיקה דרגה 2 - פליקה מדיאלית סנוביליס מרובה רקמות (ועוד משהו לא מובן) בוצע שיחרור צידי לבעית הפליקה ובסינוביס לציין עדיין מגבלת יישור בתום הניתוח!" זהו... עכשיו, יש סיכוי שמישהו פה מתרגם לי את זה לעברית? והאם השורה התחתונה "...מגבלת ישור..." אומרת כי לא אוכל לישר את הרגל לעולם? תודה

ARTHROSCOPIC LATERAL RELEASE זהו השחרור הצידי כלומר חיתוך קופסית המפרק הצמודה לצד החיצוני של הפיקה. בכדי להוריד את הלחץ על הפיקה. SYNOVECTOMY = כריתה של עודף רקמת סיינוביה שזו רקמת הציפוי של הברך. הכריתה נעשתה באזור ה NOTCH שזהו הרווח שבין שני הכרמיזים (קונדילים של עצם הירך) נזק לסחוס דרגה I II ( דרגה ראשונה עד שניה) במשטח המפרקיהשוקתיהפנימי. נזק סחוסי גם לסחוס הפיקה. פליקה = קפל של רקמת הסינוביה בדרך כלל בעקבות הצטלקות. קפל זה נכרת. ודי לחכימא ברמיזא ולשטיא בכרמיזא.

02/05/2003 | 13:37 | מאת: TLLF

תודה רבה :-]

מנהל פורום אורתופדיה