קרע ברצועה הצולבת הקדמית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/04/2003 | 15:07 | מאת: איילת

ברצוני לגבש החלטה האם לעבור ניתוח עקב קרע ברצועה. אני ספורטאית מזה 20 שנה משחקת באופן קבוע כדורסל פעמיים בשבוע לפני כחצי שנה קרעתי את הרצועה במהלך משחק . מאז אני בטיפול פיזיוטרפי ומבצעת תרגילים שונים לחיזוק השרירים. שאלתי היא האם מומלץ לנתח מאחר ואני סובלת מכאבים נסבלים אך חששי הוא שהמצב יחמיר כפי שהוסבר לי. אני מתקרבת לגיל 40

25/04/2003 | 00:35 | מאת: מעוז

שלום איילת, לפני כשנה עברתי קרעתי גם אני את הרצועה הקדמית במהלךמשחק כדורסל שדי פגע בתוכניותי למימון לימודים באוניברסיטה, ניסיתי טיפולים פיזוטרפים, חיזוקי שריר וכ"ו, לאחר כ 3 חודשים של טיפולים אינטנסיבים חזרתי לשחק בדיוק 10 דקות וסובבתי את הברך בשנית. הברירות שניצבו בפני היו זהות לאלו שעומדות בפניך כיום, ויתור על דרך חיים (כדורסל) או ויתור על הניתוח ויתכן לנזק מתמשך בגיל מבוגר יותר. לפני כ חודשיים וחצי נותחתי וכיום אני התהליך ההחלמה , אשמח לעזור במתן ידע הקשור לניתוח, תהליך ההחלמה הפיזוטרפיה וכ"ו דרך כתובת האימייל שלי. מעוז

25/04/2003 | 08:17 | מאת: מעוז

[email protected]

25/04/2003 | 18:18 | מאת: מירי

שלום איילת, אני גם שחקנית כדורסל ובמהלך משחק סובבתי את הברך, לא ייחסתי חשיבות לחומרת הפציעה וחזרתי למגרש כמה פעמים וכל פעם סובבתי את הברך שוב. לאחר בדיקות אצל רופאים מומחים הוחלט על ניתוח לשיחזור הרצועה. אני גם חששתי כמוך לפני הניתוח, אך מכיוון שכל רופא שראה אותי אמר לי בוודאות שיש לי קרע מלא לא הייתה לי ברירה כי על הכדורסל לא הסכמתי לוותר. היום אני כבר חודשיים לאחר הניתוח. ואכן היה קרע מלא ברצועה הצולבת הקידמית. ההחלמה לאחר הניתוח היא קשה מאוד ואינטנסיבית. המלצתי אלייך היא לא לדחות יותר מידיי את הניתוח כי מצב הברך יחמיר ותוכלי לפתח בעיות נוספות בברך. אני לפני הניתוח ערכתי סקר איפה הכי טוב ומי המנתח הכי טוב שאצלו אפשר לעשות את הניתוח בברך. אני ממליצה לך לפנות לד"ר גבריאל אגר מבית חולים אסף הרופא, הוא מומחה ברכיים ומנתח ספורטאים ידוע. הוא עזר לי מאוד. הוא יראה אותך יבדוק ויסביר לך הכל!! אל תתדחי את העניין יותר מידיי וגשי אליו במהרה.

במידה שאת מתכוונת לחזור לפעילות ספורטיבית האופציות העומדו תלנפיך הן א. שימוש קבוע בחגור המייצבת ( חגורה די מסיבית שעולה כמה תלפים שקלים) + הרבה עבודה על חיזוק השרירים או ניתוח+הרבה עבודה על חיזוק השרירים.

מנהל פורום אורתופדיה