מחפש חומר על ollier בעברית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/04/2003 | 18:45 | מאת: דניאל ברק

מחפש חומר על ollier בעברית שלום רב אני מחפש חומר על ollier בעברית. בת זוגתי סובלת ממחלה זו (אני יודע שזה גידול סחוסי-עצמות בולטות) אמא שלה גם סובלת מיזה באותם המקומות. נודע לי שיש סיכון של 50% שלתינוק (בעתיד) יסבול ממחלה זו, מהי בידיוק המחלה? מהן הסיכוניים? אשמח מאוד לקבל תשובה מקיפה תודה מראש

אין קישורים בעברית. המחלה היא ריבוי של גידולי סחס בתוך עצמות הגוף בעיקר עצמות ארוכות. אךגםבעצמות כמו עצמות האגן. לפ]עמים היא מופיע יחד עם המנגיומות בעור ואז היא נקראית תסמונת מפוצי . התורשה אינה תורשה מנדלית פשוטה אך כנראה שהיא דומה למה שנקרא אוטוזמלי דומיננטי. הבעיה העקרית עם מחלה זתא היא הסכנה שאחד הגידולים ישתנה ויהפוך לגידול ממאיר מסוג כונדרוסרקומה. זה כמובן דורש מעקב כל החיים. מעבר לזה יש לפעמים בעיות מקומיות עקב הגידולים ואז מוציאים אותםם בניתוח.

מנהל פורום אורתופדיה