מיפוי עצמות של השלד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/04/2003 | 20:01 | מאת: קרן

הופניתי ע"י הרופא האורטופד למיפוי עצמות של השלד לבירור פגיעה גרמית.מפרקית. רציתי לשאול מהו תהליך הבדיקה והאם מוזרק חומר לגוף לצורך הבדיקה. אם כן, איזה חומר? האם הוא יוצא לאחר מכן כולו מהגוף? ומה הסיכונים בכך שהוא מוזרק לגוף.

מזריקים -תוך ורידית- חומר שנקרא ביפופונט עם כמות זעירה של איזוטופ של טכנציום . האיזוטופ הוא רדיואקטיבי. רובו המכריע של החומר מופרש בשתן תוך 4 שעות . מיעוטו הזעיר נשאר צמוד לעצמות במיוחד למקומות בהם יש פעילות נמרצת של בניית עצם חדשה.

מנהל פורום אורתופדיה