מיפוי ספקט ואדישות הרופא

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/04/2003 | 14:59 | מאת: אור

שלום, אני בת 27. לפני כחודש נפגעתי בברך (נפילה). עשיתי מיפוי ספקט, התוצאות לא נשמעות מעודדות אך למרות זאת - הרופא אדיש... בתוצאות הבדיקה כתוב שיש חשש לפגיעה במניסקוס הלטראלי, חשש לפגיעה ברצועה הצולבת הקדמית, וכמו כן חשש לפגיעה בעצם. בצילומים רואים בבירור כתמים כהים באזור ברך ימין שלא מופיעים בברך הבריאה (שמאל). הרופא אמר להמשיך בפיזיותרפיה ולחזור אליו עוד חודש. יש לציין שהתפקוד שלי הוא די טוב, ומלבד כאבים שיש לי אם אני עושה תנועות מסויימות, הכל בעיקרון בסדר. למה הרופא לא המליץ על אורתוסקופיה? חודש ימים לעשות פיזיותרפיה נשמע לי מיותר ולא נחוץ. האם כדאי ללכת לרופא אחר ולבקש חוות דעת נוספת? תודה!

החלטתו שלרופא היא פועל יוצא של שקלול כל הנתונים שבידיו כאשר הנתונים היותר חשובים הם דווקא אלו המושגים בבדיקה גופנית ולא בבדיקות דימות. מטרתו של הרופא היא אמנם לעזור לך אך קודם כל "לא להזיק" . ארתרוסקופיה היא פעולה פולשנית שאינה ללא סיבוכים כלומר יש סכנת נזק בצידה. מכאן שהרופא אולי אדיש אך עובד באופן הגיוני.

מנהל פורום אורתופדיה