ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/04/2003 | 12:33 | מאת: איילת

שלום רב ד"ר מזה כמה שנים יש לי בעיה של שחיקת סחוס ודלקת בברך. עד לאחרונה הטיפול בויוקס וארט 50 די עזר.כלומר, הכאבים היו נסבלים בדרך כלל ואפילו הצלחתי לבצע קצת פעילות ספורטיבית (ריצה). אולם לפני כמה שבועות הוחמרו הכאבים והנפיחות בברך, כאשר גם כשהברך לא כואבת היא די "מציקה" (מן תחושה שהברך נעשתה כבדה יותר. מפריע במיוחד בזמן כיפוף הברך). אפילו הכדורים כבר לא עוזרים. אינני יודעת אם זה בהכרח קשור, אבל קצת לפני ההחמרה היה ארוע שבזמנו לא יחסתי לו חשיבות גדולה- תוך כדי עמידה ממצב של כיפוף ,הברך הסתובבה לי קצת והרגשתי כאב חד בצד הפנימי של הברך. אבל לאחר מכן הכאב נרגע וקצת שכחתי מזה. שאלתי היא האם הסיבה לכך שהכדורים הנ"ל כבר לא עוזרים היא בגלל שלקחתי אותם תקופה ארוכה כל כך, ואם כן האם יש טיפול אחר. או שמא ההחמרה היא בגלל אותו סיבוב של הברך שהחמיר את הדלקת או גרוע מזה? תודה

12/04/2003 | 14:45 | מאת: פנינה

שלום לך, איני רופאה, אך עברתי דבר דומה - נסי לבדוק אפשרות של קרע במיניסקוס ואת זאת תוכלי לוודא בעזרת אולטרהסאונד ו-mriאמנם בדיקה יקרה אך שוה להשקיע. בהצלחה.

סביר מאד להניח שהארוע שתארת גרם להחמרהבמצבךגרובלודאי עקב קרע של מניסקוס . עםזאתעליך להבין שמחלת האוסטאוארטריטיס הנה מחלה מתקדמת ולמרות שART-50 יעיל למדי בעיקוב תהליך ההחמרה אי אפשר לצפות ל"ריפוי" יש דרכים נוספות לטיפול במחלה ואני ממליץ לך להכנס ל"חיפוש, ולהקליד את הערך אוסטאוארטריטיס

מנהל פורום אורתופדיה