קרע ברצועה וכושר קרבי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/04/2003 | 00:46 | מאת: גל

שלום רב, אני בן 18 לפני גיוס לצהל , לאחר קרע ברצועה קדמית צולבת ACL שהצריכה ארתוסקופיה. עד לפציעה עסקתי בקראטה במשך כ 11 שנים. היום לאחר הניתוח אני עובד על חיזוק שרירי הרגל באמצעות פיזיותרפיה ואימוני כושר מותאמים למצבי ע"י מדריך כושר. יש לציין שמצב הרגל הולך ומשתפר והיום כחודש וחצי לאחר הניתוח אני מסוגל לרוץ למרחקים ארוכים יחסית לפציעה ולבצע תרגילים שונים. הייתי מועמד לגיבוש קורס טייס אך נדחיתי ע"י צהל בעקבות הפציעה. האם לדעתך המקצועית יש לי אפשדרות לעבור אימונים פיזיים קשים ולהשתלב בחייל קרבי? האם יש אפשרות לבצע בדיקת מאמץ שתבחן את יכולתי לעמוד במאמצים פיזיים ולקבל חוות דעת מקצועית מוסמכת באשר ליכולתי?

13/04/2003 | 07:09 | מאת: דר' אסא לב-אל

לא ברורלי האם עברת ניתוח של שחזור הקישור הקרוע או רק ארתרוסקופיה למטרת איבחון. במידה שעברת שחזור הקישור ישלך סיכויסבירלחזור לפעילות מלאה תוך כ 6 חדשים מיום הניתוח. במידה שנותרת עם קישור קרוע הסיכוי לכך נמוך.

13/04/2003 | 11:50 | מאת: גל

עברתי ארתרוסקופיה שבמהלכו הרופא הסיר את הגדמים שחלק מהם גם היה תקוע במפרק הברך והקשה על יישור הרגל

מנהל פורום אורתופדיה