כאבים וחולשה בשרירי הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/04/2003 | 10:46 | מאת: אסף

שלום רב! מזה בערך כשנה, אני סובל מחולשה יחסית בשרירי הירך - הארבע ראשי (Quadriceps). התופעה באה לביטוי אפילו במאמץ לא גדול יחסית, כמו טיפוס לא ארוך של מדרגות - התחושה היא כאילו השרירים "לא סוחבים" - כאילו אימצתי אותם מאוד. התופעה קורה בשתי הרגליים. התחלתי לאחרונה ללכת למכון כושר, וגיליתי שם שבאמצעות פושטי הירך (Hamstrings) אני מצליח להרים משקל גבוה בכ-50% מאשר באמצעות הארבע ראשי, וזאת ללא מאמץ מיוחד. בקריאה מהירה ברשת, למדתי שהיחס המקובל בין השרירים אמור להיות שדווקא פושטי הירך צריכים להיות בעלי רק 40%-60% מכח הארבע ראשי. שאלתי - האם מצב זה מציין בעיה רפואית, או שיכול להיות שסתם השרירים חלשים וצריך לחזק אותם (אני עובד הייטק ומבלה חלק ניכר מהיום בישיבה במשרד)? יש אפשרות לאבחן את מקור הבעיה? בתודה מראש, אסף

מאין הוצאת את המילה "פושטי הירך" ולשאלתך. כן אני חושב שצריך לקחת ברצינות את המחוש שאתה מתאר ולחפש את סיבת החולשה שיכולה להיות , פגיעה במערכת העצבים- מרכזית ( מוח חוט שדרה) או פריפרית (שרשי עצבים או עצבים) - או מחלת שרירים. האיבחון צריך להעשות על ידי אלימינציה של הגורמים על ידי בדיקתם אחד לאחד.

מנהל פורום אורתופדיה