החלמה מניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/04/2003 | 21:59 | מאת: אהרון

שלום ד"ר לפני ארבעה וחצי חודשים עברתי ניתוח ברגל שמאל h t o בברך (ציר קרסול)ועדין אין חיבור מלא . .(אם אינני טועה אין חיבור מלא של האוסטורוטומיה) ידוע לי שאיחוי מלא יש כבר אחרי חודשיים. האם זה מצב סביר?אין לי מה לדאוג? או שצריכה להיות התערבות חירוגית? אודה לך על תשובה כנה ואמיתית. בשלב זה הרופא החליט שעלי להמשיך על קביים למרות שאני יכול להסתדר ללא קביים.

4 חדשים ללא יחוי זה בהחלט מצב חריג. השאלה היא האם מדובר בחוסר איחוי ממש או רק איחור באיחוי שכן בהגדרה מצב של חוסר איחוי של שבר אין לצפות שהוא יתאחה מאליו ולכן יש לנקוט בצעדים לזרז את האיחוי כמו שימוש במכשרים מיוחדים לכךהעובדין בעקרון של גלי על קול או בשיטה של שדה מגנטי מתחל או בשיטה שלגלי הלם חוץ גופניים או בניתוח.

מנהל פורום אורתופדיה