ברכים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/04/2003 | 23:38 | מאת: מני

בן 75 וסובל מכאבי בירכים 1 האם שימוש במדרגות מזיק לבירכים? 2 האם יש רופא מומחה לבירכים? תודה

09/04/2003 | 00:58 | מאת: חיה

הנני סובלת מזה 4שנים מכאבי ברכיים בעקבות נפילה, עד הנפילה עסקתי בספורט בצורה מסיבית, לקח לאורטופד כשנה וחצי להחליט על אורטוסקופיה בברך ימין שהיא היתה במצב חמור יותר, בניתוח התגלה כיב סחוסי במצב מתקדם, נאמר שהמקום נוקה ו"סודר" ויהיה בסדר , אך לצערי כעבור שנתיים מאז הניתוח אי עדיין לא מסוגלת לחזור לעסוק בספורט ובפעולות פשוטות, כמו כיפוף, עליה במדרגות, ירידה במדרגות, חסרות לי תנועות מסויימות בברך שבעקבותןאיני מצליחה לחזור לשיגרה הנפלאה שהיתה לי האם יש פתרון? נ,ב, עשיתי פיזיותרפיה,הידרותרפיה, שיאצו, דיקור וכו,כמוכן שכחתי לציין ששני הסחוסים בשני הברכיים שחוקים, האם אני מקרה אבוד אודה על תגובה בברכה חיה רזניק

מתאורך נשמע כי אכן יש לך מחלה די מתקדמת של הסחוס המפרקי בברכייך אך לא הצלחתי לגבש תמונה עד כמה חמורה. בכל מקרה נראה לי שמדובר באוסטאוארטריטיס. הכנסי ל"חיפוש, הקלידי אוסטאוארטריטיס ותקבלי התייחסות נרחבת.

עליית מדרגותבהחלט מזיקה לברכיים חולות יש רופאים מומחים לברכיים בכל מחלקה אורתופדית

10/04/2003 | 22:50 | מאת: חיה

לד"ר אסא לב -אל תודה על תשובתך המהירה,השאלה האםבעקבות נפילה כה חזקה על פיקות הברכיים הגעתי להתדרדרות כה מהירה? מכיון שעד הנפילה שארעה לפני 4שנים, עסקתי בכל עיסוק שקשור ולא קשור בספורט, והאם יש דרך להאט את התהליך? ובאיזה סוג של ספורט בכל אופן מותר לי לעסור על מנת לחזק את שרירי הרגליים? בברכה חיה רזניק

מנהל פורום אורתופדיה