כאב בכתפיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/04/2003 | 14:39 | מאת: טלדב

ד"ר אסא לב-אל שלום רב, סונר כתפיים הראה שיש לי בכתף ימין: Moderate chronic impingement syndrome ובכתף שמאל: Mild chronic impingement syndrome מה זה בדיוק? מהו הטיפול? אני לוקחת vioxx כבר במשך שבועיים להקלת הכאב. כמה זמן אוכל להמשיך ולקחת vioxx ? האם זה ראומטיזם? בתודה מראש, טלדב

impingemen= התנגשות syndrome=תסמונת אמרי אם כן תסמנות התנגשות. התנגשות של מה של בליטה בקצה עליון של עצם הזרוע ששמה בישראל הגבשושית הגדולה ( שלעצם הזרוע ) בשוליים של זיז היוצא מעצם השכמה ושמו בישראל אקרומיון. ההתנגשות הזאת קורית באופן נורמלי כל אימת שאני מרימים את ידנו מן הצד ( פישוק של הכתף ) כאשר כף היד פונה מטה . בהגיע הזרוע לגובה הכתף תרגישי התנגדות עקב ההתנגשות. מתי ההתנגשות הנורמלית הופכת ל"תסמונת " כאשר יש שינויים נווניים ודלקתיים בגיד של שריר שנמצא באופן נורמלי בין שני החלקים שמתנגשים. בדיקת עולטרה סאונד יכולה להראות לנו שיש דלקת בגיד אך לא יכולה להראות לנו שיש תסמונת התנגשות . ובכן זו דלקת של גיד שנקרא באופן כללי שרוול המסובבים ולר ראומטיזם. הטיפול כולל אמנם גם תרופות נגד דלקת אך לא רק . חשוב מאד להמנע מתנועות הגורמות להחמרת הבעיה . אפ שר לקחת ויוקס תקופה ארוכה אך עליך להתיעץ . עם הרופא שרשם לך את התרופה.

מנהל פורום אורתופדיה