מניסקוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/04/2003 | 15:03 | מאת: אביב

לפני כשנתיים עברתי ניתוח מניסקוס בו הוסר רוב הסחוס מהשוק והפיקה בזמן האחרון הופיעו כאבים במקום בו נשאר עדיין סחוס לאחר בדיקת אורטופד+צילום רנטגן נאמרלי כי עלי לעבור החלפת ברך או נסיון השתלת סחוס(טיפול חדשני ) אני בן 48 .מה ידוע לך על השתלת סחוס ואחוזי הצלחה? תודה.

יש שתי שיטות עקריות להביא לחידוש הסחוס באזור מוגבל והם השתלה שלתאיסחוס אותםמגדליםבמעבדה ( לוקחים תאים מן הברך, שולחים לגידול ומחזירים ) או השתלה של כפיס עצם וסחוס הנלקחים ממקום אחד ומועברים למקום שני. שתי השיטות טובות כשהאזור הפגוע הוא מוגבל בגדלו ושאר הסחוס תקין. במקרים המתאימים אחוזי ההצלחה הנם כ 80%

מנהל פורום אורתופדיה