דלקת בגיד-מפרק יד שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/03/2003 | 23:15 | מאת: עזריאל

שלום ד"ר, עברתי אבחנה ראשונית שיש לי דלקת בגיד מפרק יד שמאל(טניס) קיבלתי: וויוקס ואח"כ זריקת קורטיזון ןאח"כ עוד אטופן ועדיין הכל לא עוזר. ד"ר האם צריך לברר ולשלול נושאים אחרים? מה המלצתך להמשך? אולי ניתוח?מה הסיכונים בניתוח ותופעות לוואי? תודה מראש עזריאל

29/03/2003 | 23:28 | מאת: בני

> שלום ד"ר, > > עברתי אבחנה ראשונית שיש לי דלקת בגיד מפרק יד ימין(TENIS ELBOW) ממצאי הUS: 1" אין עדות לנוזל תוך פרקי. 2 האיזור האפיקונדיל החיצוני מודגמת הצתברות של חומר היפואקובני ומעט נוזל: מתאים לאפיקונדיליטיס 3 בנוסף קיים פגם היפואקובני זעיר בלתי סדיר בקצה של גיד ECK. ממצא זה מתאים לקרע קטן מאד של הגיד." > קיבלתי:טיפול בUS רציף שהשפיע לטובה בשני הטיפוחיפ הראשונים אך ללא הטבה בהמשך 10 ימים וויוקס ואח"כ פעמים 10 ימים אטופן קצת יותר טוב אך עם מעמץ קטן בכוון מסוים של היד יש כאבים חזקים במרפק. > ד"ר האם יש דרך לריפוי או רק להקלה ? בשלב זה הרופא נמנע מזריקת קורטיזון בגלל סכרת גבולית הנמצאת בשליטה . > מה המלצתך להמשך? אולי ניתוח? מה הסיכונים בניתוח ותופעות לוואי? > > תודה מראש >בני

ראה גם למעלה. הסיכוןהעיקרי בניתוח הוא תקופת החלמה די ממושכת והעיקר חשוב לזכור יש תמיד סכנת השנות אם לא משנים את הרגלי השימוש ביד.

אם הבנתי נכון אתה מדבר על מרפק טניס. לעניין זה רצוי אכן לברר שאין לך למשל תהליך דלקתיבתוך העצם או אף גידול . הדברניתןלהעשות בקלות על ידיצילום ומיפוי עצמות ההמשך תלוי כמובןבממצא אךהזרקה חוזרת היא הגיונית יחד עם מנוחה ליד ושינוי הרגלי שימוש ביד. אםהכל נכשל נשארת האופציה של טיפול ניתוחי. על ילצייןכי יש אופציה נוספת אךהיא בויכוחככל שהדברים אמורם במרפק טניס והיא האופציה של טיפול בעזרת גלי הלם חוץ גופיים.

מנהל פורום אורתופדיה