septic hip

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/03/2003 | 13:05 | מאת: יעל

שלום רב, לפני כשבוע הגעתי לביה"ח עם כאבים עצומים ברגל שמאל, ולאחר שאיבת נוזל נותחתי באזור מפרק הירך בגלל מה שנראה כזיהום. התרביות חזרו שוב ושוב שליליות, על אף צבע עכור וגוש לא מזוהה שנלקחו בזמן הניתוח. מאחר וברקע אני אחרי כריתת מעי גס עם "פאוצ'יטיס"- דלקת הפאוץ' (שבנוי ממעי דק), אחת ההשערות שהועלתה היא שזה קרה בעקבות דלקת מעיים, ובכל זאת הרופאים החליטו על טיפול אנטיביוטי ארוך טווח- ע"י פיקליין בבית. אתמול גילו חיידק מסויים בביופסיות. אשמח לשמוע את חוות דעתך- האם האנטיביוטיקה נחוצה, ומה לעשות עכשיו, אולי כדי למנוע הישנות מקרים כואבים כאלו? נ.ב. ה-C.R.P הנוכחי שלי הינו 13.7. בקבלתי לאשפוז הוא עמד על 100. הלקוציטים היו תחילה 20000, וכעת בסביבות ה-8000. תודה רבה !! יעל

מכיון שבכ 30% מן המקרים של דלק תחיידקית של מפרק התרביות יוצאות שליליות צריך לקחת בחשבון גם פרמטרים אחרים ובמקרה שלך נראה לי כי אכן יש מקום להמשיך בטיפול אנטיביוטי. עם זאת אנימתרשם שאת נמצאית בתהליךשל שיפור המצב וזה מצויין. אשר למניעה של השנות הדלקת איני סבור שיש דרך לעשות זאת להוציא טיפול שיביא לשיפור מצבך הכללי והחיסוני.

מנהל פורום אורתופדיה