שברי מאמץ

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/03/2003 | 15:34 | מאת: ניסים

מהו בדיוק שבר מאמץ (בשוק), כיצד הוא נגרם? שלום , אובחנו אצלי שברי מאמץ בטיביה הימנית ובטיביה השמאלית (רגל ימין ושמאל , בהתאמה). מהו זמן המנוחה הדרוש כדי לחזור לפעילות ספורטיבית? אני לחזור לפעילות ספורטיבית במהירות האפשרית מפני שזה מאוד חשוב לי (צבא,בי"ס ...) , אך אני לא רוצה שהבעיה תחזור שוב . אני מאוד מודה לך על עזרתך.

שבר מאמץ - בכל עצם- הוא מצב שהתפתח בעקבות הפעלת עומס חוזר על העצם, פעמים רבות, ובעצמה שמעל גבול קריטי מסויים הגורם ל"עייפות החומר" . דבר דומה הקורה לחוט ברזל שמכופפים אותו פעם אחר פעם בכוונים שונים . ההבדלבין חוטהברזל והעצם הוא ביכולתה של העצם להחלים ואמנם תוך כדי שנוצר שבר המאמץ מתרחש תהליך של ריפוי ובניית עצם חדשה. תקופת המנוחה שלגבי שבר מאמץ בשוק ( וזה גם תלוי באיזה דרגה של שבר מדובר ) יכולה להגיע ל3 חדשים. בסופו של דבר אתה יוצא עם עצם חזקה יותר.

מנהל פורום אורתופדיה