קרע בשריר הביספס והגיד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/03/2003 | 00:37 | מאת: יעקב

במהלך תרגיל בעבודתי נגרם לי קרע בשריר הביצפס ביד וכן חשד לקרע בגיד .מומחה לכתף ייעץ לי לבצע ניתוח אך השאיר זאת לשיקול דעתי .בבדיקות שביצעתי אולאראסאונד רנטגן לא אובחן בודאות קרע בגיד.נשלחתי לביצוע בדיקת m.r.i .שאלתי :מה משמעות הפציעה?האם ביצוע ניתוח במקרה של קרע בשריר הביצפס חיוני?האם ניתוח במקרה של קריעת גיד חיונית?האם יתכן ריפוי של השריר או הגיד בכוחות עצמו.

התשובה היא "זה תלוי" מהוא הגיד הקרוע או לא קרוע? האם זה הגיד הארוך של הביצפס או הלצרטוס פיטברוזוס היכן הקרע בשריר. מה עומק הקרע

22/03/2003 | 20:46 | מאת: יעקב

לד"ר אסא לב אל שלום אני מודה לך על התיחסותך. ברצוני להוסיף ולשאול באיזה אמצעים ניתן לאבחן את הנזק במדויק . האם בדיקת m.r.i תשקף בדיוק את הנזק (תתן תשובה לשאלות שנתת?)או שרק באמצעות פתיחת היד הווה אומר ניתוח אפשר לאמוד את הנזק.אודה לך גם אם תוכל להמליץ לי על מומחה ספיציפי בתחום זה שיוכל לתת לי דיעגנוזה מדויקת וחד שמעית(ניתוח או לא ניתוח),ולא יבלבל אותי .אודה לך מאוד יעקב.

22/03/2003 | 20:53 | מאת: יעקב

לד"ר אסא לב אל שלום אני מודה לך על התיחסותך. ברצוני להוסיף ולשאול באיזה אמצעים ניתן לאבחן את הנזק במדויק . האם בדיקת m.r.i תשקף בדיוק את הנזק (תתן תשובה לשאלות שנתת?)או שרק באמצעות פתיחת היד הווה אומר ניתוח אפשר לאמוד את הנזק.אודה לך גם אם תוכל להמליץ לי על מומחה ספיציפי בתחום זה שיוכל לתת לי דיעגנוזה מדויקת וחד שמעית(ניתוח או לא ניתוח),ולא יבלבל אותי .אודה לך מאוד יעקב.

מנהל פורום אורתופדיה