אוסטופורוזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/03/2003 | 18:34 | מאת: אורה

ד"ר שלום. בעלי בן 67 לאחר 2 ניתוחי לב כולל מעקפים והחלפת מסתם מיטרלי לפני 12 שנה.משתמש במשתנים וקומדין ולאחרונה סובל מכאבים מאד חזקים בצלעות ובגב. בצילום נקבע שיש לו אוסטופורוזיס קשה, האם זה מהתרופות? כמו כן מהו הטיפול והאם הכאבים החזקים הם מכך. תודה אורה

קומדין ומשתנים אינם גורמים לאוסטאופורוזיס. אוסטאופורוזיס כשלעצמה אינה גורמת לכאב אלא אם כן נשברה חוליה או צלע. הטיפול בכאב הוא על ידי משכחי כאב, אמצעי תמיכה ( מחוך ) ולעיתים על ידי קלציטונין הטיפול באוסטאופורוזיס הוא בתרופות מעכבות ספיגת עצם ( אלדרונט או פוסלן פעם בשבוע. ) +מניעה על ידי מתן של תוספות סידן וויטמין D + פעילות גופנית נגד גרביטציה .

מנהל פורום אורתופדיה