כאבי רגליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/03/2003 | 11:14 | מאת: עמית

שלום ד"ר אני חולת fmf ומידי תקופה יש לי כאבים מהקרסול ומעטה וכפות הרגליים מתנפחות לי. בנוסף יש לי מידי תקופה כאב בעקב שמאל. אמרו לי שזה דורבן קטן mild calcaneal spur בנוסף קבעו שאני זקוקה למדרסי סיליקון עם ציפוי 1) האם זה יכול להיות קשור למחלה ? 2) מה משמעות האבחנה ? תודה על תשובתך

אין דבר כזה דורבן עקב קל או קטן שכן אין שום קשר ישיר בין הדגמה שלדרבןבצילומי רנטגן ובין הכאב. מסתבר כי רק ל 50% מן האנשים הסובלים מכאב עקב מוצאים בצילום דורבן ולעומת זאת יש מספר רב של אנשים שאין להם כאב בעקב ומוצאים אצלם בצילום דורבן. מכאן שקודם כל יש לאבחן את סיבת הכאב. כתבתי בפורום אין ספור פעמים על הדרך לטפל בדורבן ולכן אני מציע לך להקליד את הערץ דורבן ב"חיפוש" ( ראיאת השורה בראש הדף ) ותמצאי שם את תשובתי. לכל שאלות הדורבן.

מנהל פורום אורתופדיה