שחיקת סחוס בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/03/2003 | 19:35 | מאת: א

שלום דוקטור!!! התחלתי לסבול מהגב ורגל שמאל במהלך שירותי הצבאי כיום אני משוחררת שנה וחצי במהלך השירות ביקרתי אצל רופאים שונים ביצעתי בדיקות C.T בגב ובו שני בלטי דיסק עשיתי פיזיותרפיה ולקראת שיחרורי ביצעתי C.T נוסף ולפיו הבלטי דיסק חזרו למקום לגבי הכאבים ברגל שמאל ביצעתי מיפוי עצמות בירך ונראה נגע בירך קליטה מוגברת בפמור דיסטלי משמאל ביצעתי MRI בירך ואובחן N.O.F במיפוי עצמות נראו גם קליטות בברכיים בשתי הרגליים לאחר שיחרורי מצה"ל הפסקתי לסבול מהגב יש כאבים לפעמים והם לא חזקים כפי שהיו אך מהרגל השאלית אני סובלת וזה רק הלך והחמיר רופא אחד אמר שיש לי קרע במיניסקוס ורופא אחר אמר שיש לי שחיקת סחוס ברגל כמו כן אני מתקשה לעמוד וללכת זמן מסוים אני עומדת שעה ואז יש לי כאבים חזקים וברגע שאני מתיישבת אני לא מצליחה לקום שנית ולתפקד כרגיל רציתי לדעת האם אי היכולת לעמוד וללכת אכן נגרמים כתוצאה משחיקת הסחוס, מה ניתן לעשות? והאם מאחר וזה נגרם שתוצאה מהשירות הצבאי שלי עלי לתבוע את הצבא ?

האפשרות שאת סובלת מ"שחיקת סחוס", היא הרבה פחות סבירה מהאפשרות שיש לך קרע במניסקוס. כדאי שתביאי אתהתהליך האיבחוני לידי גמר. במידה שמחלתך אמנם החלה בעת השרות והדברים אמנם מתועדים בתיק הרפואי שלך לא תהיה בעיה לשכנע את משרד הבטחון להכיר בך .

מנהל פורום אורתופדיה