כף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/03/2003 | 11:56 | מאת: ש.ב.

בוקר טוב לך ד"ר אסא כפי שכבר סיפרתי לך לפני מס' שבועות עברתי ניתוח לחיתוך העצב בצד הגבי. הניתוח נעשה די ארוך מהרגיל (כ-7 ס"מ) עדין יש לי כאבים באיזור של הניתוח ומסביבו, המקום די רגיש לכל מגע ולו הקל ביותר. לדאבוני זה לא מה שהבטיח הרופא כי לדבריו הייתי אמורה לאבד כל תחושה באיזור הגבי של כף הרגל ובכך לשים קץ לכל הכאבים שהיו לי שנבעו מבעיות עיצביות לדבריו (נוירומה). בביקור האחרון שלי שלושה שבועות מאז הניתוח ולאור הטענות שלי ומראה כף הרגל הוא הציע להתחיל פיזיותרפיה וכן "זרק" לחלל החדר שיתכן שיש לי RSD . בפיזיותרפיה נאמר לי שזה רחוק מאוד מלהיות RSD (מעט נרגעתי) כי לדברי המטפלת המראה של כף רגלי לא מאשר זאת. אני עושה אמבטיות מערבולת שגם מעוררות לי את הכאב וכן תרגילים לכף הרגל עצמה. השאלה שלי אליך האם לאחר ניתוח של עצב מומלץ לבצע פיזיותרפיה והאם זה יכול לעזור ולהקל בעתיד את הכאבים ולהקהות את הרגישות? והאם כל הרגישות כולל הכאבים עדיין נורמלים אני 7 שבועות לאחר הניתוח . אמנם יש הקלה, אך יש לי מס' תופעות שבעיני מוזרות ועל זה אבקשך לענות לי במידת התמצאותך בנושא זה. בבוקר הרגל בצבע די רגיל רק מעט אדמומית קלה באיזור הניתוח וכמובן רגישות למגע של נעל (עלי לציין שאני נועלת נעליים מעור רך מאוד אורטופדית די רחבה ופחות לוחצת) חזרתי לעבודה כי היא בישיבה. אך אחרי הצהריים מתחילים לי מעט כאבים הכאב מתעצם ובא לידי ביטוי בתחושה של לחץ פנימי כף הרגל מתנפחת מעט והאדמומיות עולה וכן יש הקרנה לאצבעות שניה ושלישית מהבהן. תופעות אלו מופיעות לאחר שאני מאמצת את הרגל ועומדת עליה מס' שעות או הולכת מרחק לא ארוך במיוחד.אני מוצאת את עצמי רק מחפשת מקום לישיבה ומנוחה וזה פשוט מגביל אותי בעיסוקים הרגילים שלי בבית שדורשים עמידה או הליכה. האם אלו תופעות נורמליות לניתוח מעין זה? האם עלי לבקש מהרופא שניתח אותי כשאני מגיעה אליו לביקורת בדיקות כלשהן ? והאם כל זה נורמלי?????? אני כבר על סף התמוטטות. לתשובתך אודה

אין קשר שלממש בין ניתוח העצב ופיסיותפריה. יש קשר של ממש בין פיסיותרפיה וRSD . בניגוד לפיסיותרפיסט/ית שלך האפשרות שאת אמנם סובלת מRSD נראית לי הגיונית הן בשל העובדה שRSD יש לה נטיה מגונה להופיע בעקבות פגיעות אוניתוחים על עצבים פריפריים והן בשל המחושי והסימני אותם תארת. אני מקווה שאת יודעת לקחת את דברי אלה בזהירות מסויימת שכן איבחון של RSD דורש את בדיקה בכל החושים ( טוב נו לא צריך להריח) . הטיפול בRSD בהו הפעלה מרובה ככל האפשר כולל פיסיותרפיה. אשר לב דיקות נוספות כאן עליך להשען על השיפוט הקליני שלהרופא שמטפל בך משום שביצוע בדיקות מבלי שהן באות לענות על שאלה שעלתה במוחו של המטפל , לא מביא הרבה תועלת

מנהל פורום אורתופדיה