ברך מסובבת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/03/2003 | 22:26 | מאת: חיילת מודאגת

לפני כחצי שנה סובבתי את ברך ימין שלי בתאונה צבאית,עברתי סידרה של טיפולים שבעיקרן פיזיוטרפיה. לאורך כל הטיפולים לא ניתנה לי דעה אחידה מהי למעשה הפציעה שלי.עשיתי צילום MRI על-פיו ניתנה ההשערה שכנראה קרעתי חלק קטן במרכז המיניסקוס. כשנשלחתי לרופא מומחה צבאי/אזרחי {עובד עם צה"ל} הרופא טען ש"רצוי שאני אחכה עד שהקריעה תגיע לסוף המינסיקוס"ובביקורת האחרונה הומלץ לי לנסות אורטוסקופיה.מכיוון שאני בצבא והבדיקה היתה מאד שטחית יחסית, אני לוקחת בערבון מוגבל את דעות הרופא,והייתי מעוניינת אם אפשר לשמוע על אופציות אחרות מלבד ניתוח-אם בכלל הוא הכרחי. בתודה מראש חיילת מודאגת.

ארתרוסקופיה היא הדרך הטובה ביותר לאבחן קרע של מניסקוס. במידה שאת מסתדרת עם הכאב ואין הוא גורם לך להפרעה רצינית בתפקוד ואיןהוא פוגם באיכות חייך מותר לחכות .במידה שלא ארתרוסקופיה היא הדרך הנכונה.

מנהל פורום אורתופדיה