כאבים במפרק האגן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/03/2003 | 17:24 | מאת: עידו

לפני כחודשיים התחלתי להרגיש כבאים הבאים והולכים במפרק באגן (מצד ימין). הלכתי לאורתופד (ולפני זה נשלחתי ע"י רופא משפחה לצילומי רנטגן שבהם לא נמצאה כל בעייה) והאורטופד אמר לי שיש לי דלקת מסויימת שנגרמה כתוצאה ממאמץ יתר והמצב הוא של התחברות גידים לעצמות כתוצאה ממאמץ יתר. הוא הורה לי למרוח 3 פעמים וולטרן אלמולג'ל ביום לפחות ושלח אותי לפיזיותרפיה. לפיזיותרפיה עוד לא הלכתי כי האפשרות היחידה ללכת לשם היא בסוף החודש כי צריך לחכות חודש עד שיהיה תור פנוי והמשחה עוזרת קצת אך לא מקלה על הכאב. רציתי לדעת אם יש דרך כלשהי אחרת לרפא את הפצע? האם אסור לי לעסוק בפעילות גופנית כלשהי שאולי יכולה לגרום נזק?

צר לי אך ההסבר שקיבלת לגבי מחושיך סובל מחולשה נוראית שהרי גידים מחוברים לעצמות באופן נורמלי שאם לא כן לא יוכלו לתפקד . מאמץ יתר עשוי לגרום לדלקת של הגיד בנקודת החיבור לעצם. נקודת החיבור נקראית אנטזיס והדלקת נקראית אנטזיטיס אואנטזופתי. מריחת ולטרן אמולג' לא תעזור לך גם אם תמרח עד בא המשיח. אשר לפיסיותרפיה גה זה קרוב לודאי לא יעזו ר. מה שיקל עליך הנן תרופות נגד דלקת ,זריקה מקומית של סטרואידים מתיחות ( בהדרכת פיסיותרפיסט ) וגלי הלם חוץ גופניים.

מנהל פורום אורתופדיה