טיפול בכאבים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/03/2003 | 23:54 | מאת: נורה

שלום רב, אימי פנתה לרופא המשפחה בגלל כאבים ונפיחות בצידה האחורי של הברך. הרופא טען שיתכן ומדובר בכאבים על רקע של בריחת סידן והמליץ על כדורי אטופן 400 גר' למשך 10 ימים וכל פעם שיש כאבים. כמו כן הופנתה לאורטופד. האורטופד המליץ על טיפול בחשמל והמליץ שלא להשתמש בכדורים בגלל תופעות לוואי ובגלל שלדעתו המצב "לא כל כך נורא" הוא הציע תזונה עשירה בסידן ומנוחה לרגליים. בנתיים הנפיחות ירדה מעט אך לא נעלמה. אבקש לדעת, מה הטיפול המומלץ במקרים כאלה, כיצד ניתן להפחית או למנוע את הכאבים והאם יש אפשרות לבצע טיפול שאכן יוריד את הנפיחות לחלוטין?

אין דבר כזה נפיחות באחורי הברך ווכאב מחמת בריחת סידן. אין דבר כזה טיפול באטופן בשביל כאב שמחמת בריחת סידן. אין דבר כזה כאב מחמת בריחת סידן .אוסטאופורוזיס אינה כואבת אלא אם העצם נשברת דבר שקורה בעיקר בחוליות הגב אך לא סמוך לברך. בקיצור לא ברור לי כלל ועיקר מהו המקרה ועצהיחידה שאני יכול להציע היא פני לאורתופד שיהיה מוכן גם להסביר את המצבלאשורו.

מנהל פורום אורתופדיה