ניתוח דרבן/פגיעה עצבית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/03/2003 | 07:17 | מאת: יעקב רז

ד"ר בוקר טוב בהמשך לפנייתי מאתמול על ניתוח תוחלת השעל ונזק לעצב הפלנטרי העלול להגרם אבקש לפרט. לפני כשנה ומחצה עברתי ניתוח ל"שחרור " תוחלת השעל, לאחר כחודשיים חשתי בכאבים עזים בכף הרגל -נסיונות של פיזיוטרפיה ,סטרואידים ,מדרסים לא הועילו. לאחרונה פניתי למומחה בכף הרגל ששלח אותי לבדיקת אי.אמ.ג'י. אזי הסתבר שישנ הפגיעה קלה בעצב פלנטרי,ואי תחושה בעצב קלק ניאלי. הוא המליץ בפני על ניתוח שאלותי הן שתיים : האם באמת יש קשר לפגיעות העצביות ולניתוח הדורבן ? האם הניתוח העצבי שאני אמור לעבור מסוכן ? ומהם סיכויי ההצלחה ? תודה !

הקשר בין הניתוח שעברת ( ואגב שים לב חיתולית השעל ולא תוחלת השעל) נראה הגיוני נוכח תאור הנסיבות. הניתוח שאתה עומד לעבור אינו מסוכן אך קיים מרכיב של חוסר ודאות לגבי הממצא האפשרי ולכןקשה לנבא הצלחה.

מנהל פורום אורתופדיה