אצבע הדק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/03/2003 | 19:02 | מאת: תמר

שלום, כבר יותר מארבעה חודשים אני סובלת מכאבים בבוהן יד שמאל, בעיקר בזמן כתיבה. הבעיה אובחנה כאצבע הדק, ולאחר שטיפול שמרני לא עזר (משחות + פיזיוטרפיה) הופנתי לטיפול ניתוחי. השאלה שלי היא במה הניתוח כרוך? מה משך ההחלמה לאחר הניתוח וכמה זמן אני לא אוכל להשתמש כלל ביד (אני שמאלית וכותבת ביד הזאת)? האם ההחלמה כוללת פיזיותרפיה או קיבוע של אזור הניתוח? מה ניתן לעשות ע"מ שהבעיה לא תחזור על עצמה (אני עובדת במחשבים ונראה כאילו יש לי נטייה לפתח דלקות בגידים של כף היד)? תודה מראש, תמר.

הטיפול השמרניבאצבע הדק הנו א. קיבוע למשך2-3 שבועות של המפרק הבין גלילי. ב. זריקת סטרואידים .הטיפול הניתוחי כולל חיתוך פשוט של מה שנקרא A1 PULLEY שהוא חלק ממעטפתהגיד. הניתוח נעשה בהרדמה מקומית זמן החלמה 3-4 שבועות

מנהל פורום אורתופדיה