ארתרוסקופיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/03/2003 | 11:54 | מאת: צחי

מזה כחצי שנה יש לי כאבים בברך. אחרי שעשיתי מיפוי עצם ובו התגלתה קליטה מוגברת, הומלץ לי בבי"ח בצפת לעשות ארתרוסקופיה. עברתי את הניתוח לפני כחודש ובניגוד לתוצאות המיפוי עצם, לא גילו דבר. בשיחה עם האורטופד הוא המליץ לעשות MRI שם אולי יגלו מה הבעיה. אך בשיחתי עם רופאים אחרים הבנתי שאם בארתרוסקופיה לא נמצא דבר אז MRI גם לא יעזור. מה אני אמור לעשות בהמשך הטיפול? כאבים היו, ישנם ויהיו... ארתרוסקופיה עברתי ולא נמצאו ממצאים, מה אוכל לעשות?

מכיון שההמלצה על מ.ר.י קרוב לודאי באה ממני אולי ראוי שתשאל מי שהוא אחר . מכל מקום נכון שארתרוסקופיה היא בדיקה רגישה יותר ממ.ר.י לבעיות תוך מפרקיות אך יש מחלות הקשורות לברך שאינן בתוך חלל המפרק אלא בציפוי המפרק או בעצמות ( במיוחד במוח העצמות ) שרק מ.ר.י יגלה אותן .

מנהל פורום אורתופדיה