החלפת ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/03/2003 | 18:58 | מאת: אורלי

אבי בן 57 ולפני 13 שנה עבר תאונת עבודה שכתוצאה ממנה הרופאים שמו לו בברך מסמר. בשלושת החודשים האחרונים הוא סובל מכאבים נוראיים בברך. הרופאים שלחו אותו לעשות אוטוסקופיה ואמרו שהברך שלו הרוסה לגמרי והוא צריך לעשות החלפת ברך אך הם לא ממליצים לעשות את הניתוח כי הוא צעיר בשביל הניתוח הזה. רציתי לדעת מה אפשר לעשות חוץ מהניתוח, מה הסיכונים לניתוח ומה עושים אחרי 10 שנים כאשר הברך שוב כואבת? האם יש מכשירים? איפה אני יכולה לקבל עוד מידע לגבי הניתוח עצמו?

05/03/2003 | 19:19 | מאת: אורית

אורלי שלום, אמא שלי עברה ניתוח להחלפת ברך בגיל 58, למרות שהיא היתה צעירה בשביל הניתוח, משכחי הכאבים לא עזרו לה והיא לא הסכימה לחכות. היום אחרי קצת יותר מ-10 שנים היא מועמדת לניתוח החלפה של הברך התותבת. היא טוענת שלמרות הכל הניתוח היה שווה.

05/03/2003 | 19:23 | מאת: אורלי

שלום גם לך אורית, קודם כל אני מודה לך שאת עונה. שנית, אני הבנתי מהרופאים שאין דבר כזה אחרי ניתוח ראשון של החלפת הברך שעושים עוד הפעם החלפת ברך. אני ואבי הבנו שאחרי 10 שנים האפשרות היחידה היא לכרות את הברך.

הפתרון החליפי להחלפת הברך הנו איחוי המפרק מה שמשאיר את הבנאדם עם רגל ישרה ללא תנועה בברך וללא כאב. יש לכךיתרונות מסוימים אך זה לא IN כך שבלית ברירה כשהכאב גדול עושים ניתוח. ניתן היום לצפות כי ברך מושתלת תחזיק אף 15 ו20 שנה. כשהיא מתרופפת מחליפים בחדשה. עלנהיתוח עצמו חפשיבGOOGLE- הקלידי TOTAL KNEE REPLACEMENT

מנהל פורום אורתופדיה