קורטיזון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/03/2003 | 23:32 | מאת: אופיר

שלום דוקטור, לאחר שסבלתי זמן מה מכאבים במרפק בעקבות עבודת מחשב, הוחלט להזריק לי קורטיזון במרפק. לאחר הזריקה היו לי כאבים שנמשכו שבוע-שבועיים. ביום הראשון לאחר הזריקה אפילו לא יכולתי ליישר את היד. היום, לאחר מספר חודשים, המצב גרוע הרבה יותר, לא ברור לי אם לזריקה יש קשר לכך. כיום יש לי כאבים עזים בכתפיים (ליד הצואר), בשכמות, וכן בצואר ובגב העליון. אני מרגיש את הכאבים גם בזמן מנוחה והם מתגברים בעבודות שונות (אפילו חיתוך סלט). אני מטופל בפיזיותרפיה, אך בינתיים אין שיפור. שאלתי היא האם ידוע על תופעות לוואי של קורטיזון שעלולות לגרום לתופעה כזו ? ודבר נוסף - האם כדאי לבצע בדיקות מסוימות שיעזרו באבחון הבעיה ? תודה, אופיר.

לא ידוע על תופעות כפי שתארת כתופעות לואי של זריקת סטרואידים למרפק. כאב מרפק עשוי לעיתים להתגלות כנובע מבעיה צוארית ולכן כדאי שתשוב להבדק על ידי אורתופד שיעשה "חושבים" מחדש, .

מנהל פורום אורתופדיה