קרע במיניסקוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/03/2003 | 22:41 | מאת: אורית

שלום, בתוצאות MRI שעשיתי נאמר לי כי "יש רושם של קרע במיניסקוס הלטרלי קידמי" ברצוני לדעת מהו המניסקוס? ומהי המשמעות של קרע במיקום הספציפי שצוין?

מניסקוס בברך הנו תבנית בצורת סהרון בעלחתך רוחב משולש המונח בתוך הברך בין המשטחים המפרקיים של עצם הירך ועצם השוקה כשחלקו הקמור והעבה פונה לריפריה של המפרק וחלקו הקעור והדק למרכז המפרק. יש שני מניסקוסים בכל ברך, האחד בצד הפנימי של המפרק והוא יקרא בישראל - מניסקוס פנימי, השני נמצא בצד החיצוני של המפרק ושמו בישראל מניסקוס חיצוני או לטרלי. קרע במקום שצויין יגרום לכאב בצד חיצוני -חיצוני קדמי של הברך.

מנהל פורום אורתופדיה