תוצאות בדיקת EMG

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/03/2003 | 10:53 | מאת: דן

בעקבות כאבי גב, שכפי הניראה גורמים לנימול בירך רגל ימין וכאב נשלחתי ע"י האוטופד לבדיקת EMG התוצאות מצביעות על הפרעה מפולשת בהולכת העצבים בשתי הרגליים. פולינוירופטיה או פולינוירופליה ? מה אומר הממצא ? האם קיים טיפול מתקן או מקל ? תודה עבור תשובת הרופא.

פולינוירופתיה הכוונה למחלה של העצבים הפריפריים באזורי הפועלה שלהם ולא במוצא שלהם מעמוד השדרה כלומר קיימת בעיה כללית ככלהנראה מטבולית כגון נוירופתיה על רקע של סוכרת או חסר ויטמינים . הדבר טעון ברור נוסף .

מנהל פורום אורתופדיה