צלעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/02/2003 | 14:12 | מאת: מ

לד"ר אסא הנכבד שלום רב ותודה מראש על התשובה ! בצילום שנעשה נמצא דפורמציה של צלע 5 מימין-התחברות עם צלע 4 בחלק קידמי והועלתה שאלה שאולי מדובר בשבר (לא סביר כי אין כאב ולא הייתה חבלה) או ווריאנט אנטומי? שאלתי היא למרות שהרופא אומר שאין סיבה לדאוג מה היא דפורמציה של הצלע? או לחלופין מהו ווריאנט אנטומי? ושאלה נוספת האם יש לזה טיפול ? האם בכלל צריך להתייחס לזה? והגיל של מי שעבר את הצילום הוא 28 . שבת שלום תודה מראש שוב וסליחה על השאלות הרבות! מ

דפורמציה או עווג בעברית היא שינוי מן המבנה הנורמלי. וריאנט אנטומי הנו מבנה שהוא נדיר אך אינו מהווה בעיה פיסיולוגית כמו למשל לב שנמצא מצד ימין במקום מצד שמאל איחוי מולד של צלעות הנו וריאנט אנטומי. אין לו חשיבות .

22/02/2003 | 18:44 | מאת: מ

תודה רבה על תשובתך המהירה וההסבר שיהיה לך שבוע טוב ורק טוב! :-)

מנהל פורום אורתופדיה