ברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/02/2003 | 21:35 | מאת: גלי

עם תוכל לעזור לי אני אומר תודה רבה. יש לי בעיות עם שני הברכיים,הימין יותר השמאל פחות. יש לי כאבים מאד חזקים וקושי בהליכה יותר בצד ימין. יש לי אוסטרוארטריטיס,וחוסר סכוס. אני מקבלת כדוריםהמכילים קונדרואיטין וגלוקוזמין ללא הצלחה גדולה.בשבוע הבא אני מתחילה טפול בפרפין ,אולי זה יעזור. מוכנה לקבל עזרה.בתודה גלי.

18/02/2003 | 08:59 | מאת: עופר

אימי בת 72 צריכה לעבור ניתוח להחלפת הברך (עפ המלצת שני מומחים) ברצוני לדעת מהו הנתוח עצמו ומה הסיכונים בגיל הזה (היא גם חולת סוכרת) כמו כן ברצוני לדעת מהו תהליך השיקום הניתוח כזה תודה

מהות הניתוח היא " ישן מפני חדש תוציאו" :מוצאים את שרידי הסחוס המפרקי הפגוע מנסרים ומשייפים ומצמידים חלקיחילוף חדשים ומבריקים. זה ניתוח די גדול בהרדמה ספינלית או כללית נמשךכ 90-120 דקות דורש טיפול טוב נגד כאב והפעלה מקדמת של הברך באמצעות מכונה המניעה את הברך באופן פסיבי. ניתן לעזוב את בית החולים כעבור 4-5 ימים . זמן ההחלמה המלא כ 3-6 חדשים

הטיפול שאינו ניתוחי באוסטאוארטריטיס( וזה מה שיש לך לפי דברייך) עומד על 4 רגליים וצריך את כל הארבע בכדי שיעמוד. .הראשונה טיפול פיסיותרפי הכולל חיזוק שרירי הירך שיפור טווח תנועה גמישות וקואורדינציה. השניה: התאמות ותמיכות כלומר התאמת תנאים סביבתיים (כמו למשל מעבר לדירת קרקע) ושימוש בחגורות תומכות וגם ניתוח לשינוי מבנה הברך . השלישית תרופות נוגדות דלקת החל מתרופות שלוקחים דרך הפה וכלה בזריקות שלסטרואידים לתוך המפרק. הרביעית חומרים או תרופות מגיני סחוס ויש 3 קבוצות של חומרים כאלה. א. תרופה בשם ART-50 ב. גלוקוזאמין וכונדרואיטין סולפט ג. הזרקה של חמר הנקרא היאלורונן . לעיתים ניקוי חלל הברך באמצעות ארתרוסקופיה גם הוא מביא להקלה (העניין שנוי בויכוח ) במידה שכל אלה לא עוזרים נותרת האופציה של טיפול בעזרת ניתוח.

מנהל פורום אורתופדיה