בעיית ברך שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/02/2003 | 13:18 | מאת: יהודה

ד"ר לב !! בשנת 79 עברתי ניתוח כריתת מיניסקוס מידאלי בב"ח איכילוב ת"א. בניתוח הוסר המיניסקוס כולו דבר שלפי מיטב הבנתי הייה מן המקובלות באותה עת. לאורך השנים חלה אט אט החמרה של מצב הברך והחולשה שלה התבטאה בעיקר בכאבים תכופים בנפיחות חוזרת ונשנית ובמעידות של חוסר יציבות. ההבחנות בבדיקות הידניות היו של רצועה אחורית מתוחה ושחיקה של המיפרק. לאחרונה בשל כאבים ופריקות חמורות בוצעה ארטרוסקופיה של הברך. הגילוי: רצועה קדמית קרועה לחלוטין אחורית מתוחה בוצעה שטיפה של התעלה ןבהמלצת פרופסור הלפרין אסף הרופא לא בוצע שיחזור רצועה וזאת בשל העובדה שהרצועה האחורית היתה נותרת רופפת ולא הייתה מושגת יציבה בברך. שאלתי: חוות דעתך באשר לאיחוי הרצועה (אני בן 50) האם יש קשר בין הפגיעה הראשונה בניניסקוס ובין תהליך השחיקה עד כדי נזקים כאלה לרצועות מה געתך על השתלת פיקה ומה נעשה במקרה זה באשר לרצועות

אני מניח שאתה כמו כל מי שהיה קורבן לכריתה המלאה של המניסקוס סובל קודם כל מאוסטאוארטריטיס של הברך ובנוסף רפון של הקישור הצולב האחרוי. מצב ענינים זה אינו מתאים לשחזור הקישור הצולב הקדמי משו שזה לא יפתור אתבעייתך העיקרית שהיא כאב ואי יציבות . לא ברור לי מה עניין השתלת הפיקה ולמה בכלל אתה מתכוון במונח זה.

18/02/2003 | 08:39 | מאת: יהודה

ד"ר לב שלום! האורטופדים הרבים שטיפלו בי עד כה אמרו לי לא אחת שרמת השחיקה של הברך שלי מתאימה לרמת שחיקה של אדם בן 65 שנים בעוד אני כאמור בן 50. כמו כן ציינו לא אחת שבזמן זה או אחר ייתכן שאגיע להשתלת מפרק ברך מלאכותי, סלח נא לי על הבורות באשר לניסוח הרפואי המדוייק, שאלתי האם ניתוח כזה בשלב זה עשוי לשפר את הסטטוס של הברך ולהעניק לי איכות חיים טובה יותר? כמו כן אודה לך אם תחווה דעתך באשר לתמיהתי האם ייתכן שהפגיעה ההסטורית בברך בשנת 79 היוותה בפוטנציאל גורם בסטטוס הנוכחי שח הרצועות? תודה מראש יהודה א

מנהל פורום אורתופדיה