פרסקופיה לברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/02/2003 | 16:15 | מאת: חגית קליב

שלום רב, מה מבצעים בדיוק בטפול פרסקופיה לברכיים, ומתי מחליט הרופא האורטופד להשתמש בטפול זה עבור מטופל. האם יעילותו של הטפול נבחנה ולכמה זמן בד"כ ישנה הקלה/הטבה? האם סביר להניח שלאורך זמן יהיה צורך בכל-זאת בנתוח? בתודה מראש, חגית

ארתרוסקופיה ( הסתכלות לתוך מפרק ) משמשת לשתי מטרות האחת איבחון מחלות והערכת נזק תוך מפרקי והשניה טיפול במחלות ונזקים תוך מפרקיים. ארתרוסקופיה היא ניתוח. למעשה משתמשים בארתרוסקופיה לביצוע פרוצדורות רבות ושונת כגון כרית החלקית שלמניסקוס,תפירה של מניסקוס, הוצאת גופים חופשיים , שיוף סחוס, כריתת סינוביה , ניקוי המפרק, שחזור רצועות ואף תיקון שברים.

מנהל פורום אורתופדיה