יציבה עקומה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/02/2003 | 02:24 | מאת: אנדי

שלום, מגיל צעיר היציבה שלי עקומה: הגב נראה כמו סימן שאלה, הכתפיים שמוטות, גיבנת קלה.. הייתי במעקב בגיל ההתבגרות והרופאים אמרו שאין לי עקמת, ושפשוט התרגלתי ללכת שפוף ומכאן הבעיה (הייתי ואני עדיין מבלה שעות רבות ביום מול המחשב ומכאן התרגלתי כנראה). אחרי גיל ההתבגרות הלכתי לעוד בדיקה והרופא אמר שיש לי עקמת "קלה מאד". אין לי בעיה למשוך את הכתפיים אחורה וליישר את הגב, אבל מספיק שאני שוכח לרגע וכבר אני חוזר למצב הטבעי שלי, שהוא עקום כמו שתיארתי. האם יש מה לעשות בנידון?

יציבה היא פעמות רבות עניין התנהגותי. לעיתים יש שינויים מבניים דוגמא עקשת ( קיופוזיס ) היא דוגמא לשינוי מבני שכיח יחסית אך גם קיצור של שרירי קיבורת השוק עשוי להביא לשינוי יציבה. מורים בשיטת אלכסנדר מתמחים בתיקוני יציבה ואולי כדאי לך להתיעץ אם אחד כזה.

מנהל פורום אורתופדיה