שבר בטיביה ובפיבולה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/09/2019 | 16:06 | מאת: רחל

שברתי לפני כשלושה שבועות את רגל שמאל ויש לי שתי שברים בשוק הרגל בשתי העצמות. עברתי ניתוח שבו שמו לי פלטינה וברגים, כשבועים לאחר הניתוח הסירו את סד הגבס והוצע לי מגף אורטופדי שבתוכו כעין כרית אויר שאלתי היא מתי אפשר להוריד את כל המגף? ומתי רק את הפלסטיק הקשיח החיצוני ןלא את הכרית הפנימית אציין שעדיין אסורה כל דריכה ועוד לא התחלתי בפיזיותרפיה. כמו כן יש לי בצקת בחלק העליון של כף הרגל מה אפשר לעשות להקלה. תודה.

ההחלטה על מעבר לדריכה תלויה בהתקדמות תהליך האיחוי של השברים הוא הדין בהורדת הגבס המעקב אחר איחוי השברם נעשה באמצעות צילומי רנטגן.

מנהל פורום אורתופדיה