פגיעה בכתף שמאל - קרע או ציסטה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/09/2019 | 20:22 | מאת: איילת

בני סובל מכאבים בכתף מזה מספר חודשים. עשה mri רגיל וגם עם חומר ניגוד לכתף - בממצאים נאמר לסיכום: "כיס נוזל הנמשך מפורמן סוב-לברלי פרומיננטי מתאים במאפיניו לציסטה פראלברלית לא על רקע נזק. Slap." מה זה אומר? ומה הקשר בין זה לבין קרע בלברום? תודה מראש

בכדי להתמצא : ראה https://www.shoulderdoc.co.uk/article/1496 הלברום( שפתיים) הנו טבעת סחוס הצמודה לשולי המשטח המפרקי הגלנואידי ( קשור לזיז הגלנואידי) שהוא המשטח מהפרקי שמול ראש ההומרוס. כל ציסטה בתחו ם של כ 1.0 ס"מ מהלברום ( מסביב) היא ציסטה פרהלברלית. לעיתים קרובות היא נוצרת עקב חור בלברום דרכו יוצא נוזל המפרק.

09/09/2019 | 08:54 | מאת: איילת

האם הפתרון לטיפול בציסטה הוא בהכרח ניתוח או שיש טיפולים אחרים?

מנהל פורום אורתופדיה