אוסטאופורוזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/02/2003 | 00:25 | מאת: יוני

בבדיקת צפיפות העצם בשיטת DXA של אמה ע"ש וירך התוצאות הבאות: דירוג T באמה 1.2- : BMD 0.443 גרם\סמ"ר : BMC 2.56 גרם. תוצאה זאת מתאימה ל87% ביחס לשיא מסת העצם כנמצאה באוכלוסיה צעירה ובריאה. דרוג T בצוואר הירך 1.5-: 0.731 גרם/סמ"ר BMD: ו-BMC 3.81 גרם. תוצאה זאת מתאימה ל79% ביחס לשיא מסת העצם כנמצאה באוכלוסיה צעירה ובריאה. דרוג T בע"ש 3.2-: 0.737 גרם/סמ"ר BMD: ו-BMC 40.04 גרם. תוצאה זאת מתאימה ל68% ביחס לשיא מסת העצם כנמצאה באוכלוסיה צעירה ובריאה. אני בן 50 וסובל מזה שנתיים מכאבי גב תחתון לאחר תאונת דרכיים. סובל בשקט. לא נותן לכאבים להגביל את הפעילות שלי. בקיצור הרגלתי את עצמי לכאבים. 1. מדוע יש הבדלים כאלה בין הירך והאמה לע"ש? 2. האם יתכן והתוצאות שגויות? 3. במידה ולא מה המשמעות? 4. האם זה רברסיבילי? 5. האם יש קשר לתאונה? 6. האם ניתן לטפל וכיצד? ברצוני לציין כי לאחר התאונה התחלתי לעסוק בספורט ולאחרונה בצורה אינטנסיבית יותר דבר המקל על הכאבים. אודה לך על תשובתך!

הסיבה להבדלים בצפיפות היחסית של העצם , קרוב לודאי נעוצה באורח החיים שלך ידוע שפעילויות מסויימות תורמות יותר לבניית עצם בעצמות נושאות המשקל לעומת פעילות מסויימות התורמות פחות, השנים הקובעות לצורך זה הן שלשת העשורים הראשונים. האפשרות של טעות נכונה תמיד אך ההסתברות לכך היא קטנה למדי. המשמעות של התוצאות היא שיש אוסטאופורוזיס של חוליות ע"ש . נוכח גיל הצעיר יחסית הדבר מצדיק ברור מעמיק יותר בדר הסיבות לאוסטאופורוזיס אצלך. בכל מקרה יש לטפל בבעיה טיפול גורם לשיפור בצפיפות העצם. איןקשר לתאונה . הטיפול הוא א. במידה ויש מחלה ברקע טיפול בה. אם לא הטיפול באוסטאופורוזיס הוא באמצעות תרופה ממשפחת הביפוספונטים. נוסף לכ פעילות אארובית ופעילות שיש בה נשיאת משקל. מתן של הורמון הפרתרואיד מסתמן כדרך טיפולית חדשה. ורכובן יש לודא אספקה של סידן וויטמין D

מנהל פורום אורתופדיה