שבר סקי באגודל, תתכן קריעת הרצועה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/08/2019 | 15:58 | מאת: דימה

עברתי תאונה בעקבותיה אובחן שבר תלישה של UCL באגודל. הבנתי שתתכן גם קריעה מלאה של הרצועה אבל אף אחד לא שלח אותי ל MRI. האם להתעקש על בדיקה, והאם אפשרי גם שבר וגם קריעה של הרצןעה או שאין כזה מצב ברפואה? כמה זמן אחרי הפציעה עוד ניתן לתקן ?

אין צור ך בבת"מ. בדיקה ידנית פשוטה תקבע אם יש חוסר יציבות של המפרק או לא. חוסר יציבות משמעה המעשי הוא קרע של הקישור עם או בלי תלישה של פיסת עצם אליה מובר הקישור . במקרה שלתלישה קל יותר לבצע תיקון ניתוחי שכן ניתן לתפור את רסיס העצם למקומו והעצם מתאחה ללא צלקת אלא עלידי יצירת עצם חדשה.

מנהל פורום אורתופדיה