אשמח להסבר בהבנת פענוח MRI בתודה מראש

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/08/2019 | 22:43 | מאת: שואלת

אשמח להסבר בהבנת פענוח MRI, מה זה אומר ומה ניתן לעשות בנידון. בתודה מראש: בדיקת MRI של ברך ימין: סיבת הפניה: כאבים לאחר חבלה. חשד לקרע של המניסקוס. ממצאים: נוזל תוך מפרקי בנפח תקין. יש מוקד זעיר תת סחוסי בקונדיל הפמורלי הלטרלי האמצעי. יש בצקת מח עצם בקונדיל הפמורלי המדיאלי עם ספק השטחה קלה של המשטח המפרקי. הסהרונים בעלי צורה תקינה ללא קרע. הרצועות הצולבות והרצועות הצידיות רציפות ללא קרע. הסחוס המפרקי בעובי ועוצמת אות תקינים. הגידים שמורים. לסיכום: הסהרונים, הרצועות והגידים תקינים ללא קרע.

הבדיקה בעיקרה תקינה

09/08/2019 | 17:13 | מאת: המשך שאלה

תודה מה המשמעות של יש מוקד זעיר תת סחוסי בקונדיל הפמורלי הלטרלי האמצעי. יש בצקת מח עצם בקונדיל הפמורלי המדיאלי עם ספק השטחה קלה של המשטח המפרקי ולמה כשאני קמה אחרי שכיבה/ישיבה הברך נתקעת ואני לא יכולה ללכת?

מנהל פורום אורתופדיה