מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/02/2003 | 11:08 | מאת: דפנה

לחבר שלי (בן 17) הופיעו כאבים חזקים בעכוז שמאל לפני כ-20 יום. מאז הכאבים רק מתגברים ועכשיו הוא כבר אינו יכול לעלות במדרגות ומתקשה לעמוד. בדיקת אולטרה סאונד יצאה תקינה וכמו כן צילום רנטגן. גם ספירת דם יצאה תקינה אולם שקיעת דם יצאה 41.33 (גבוה). אף משכך כאבים אינו מועיל והוא סובל מאוד. הרופא היפנה אותו למיפויי עצמות ובנתיים רשם לו תרופה נרקוטית. הרופא טוען שיתכן שיש קריש דם שחוסם כלי דם וגורם לכאב - וניתן יהיה לגלות זאת באמצעות המיפוי. יש לציין כי לפני כחודש אובחנה אצל חבר שלי דלקת בברך והוא קיבל טיפול אנטי דלקתי. מה יכולה להיות הסיבה לכאב וכיצד ניתן לגלותה ולטפל בה?

מצטער מאד אך תאורך לא מזכיר שום דבר. יש כל כך הרבה סיבותא פשריות לכאב באזור העכוז שחבל על הזמן לנסות ולפרט אותן. תצטרכי לפרט פרט היטב בדיוק מה כואב איפוא מתי וכמה וכן מה ממצאי הבדיקה הגופנית .

מנהל פורום אורתופדיה