תוצאות בדיקה מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/07/2019 | 13:57 | מאת: אביעד

שלום אבי בן ה72 ביצע מיפוי עצמות עקב כאבים ברגלו אשמח להסבר לגבי התוצאה תודה רבה קיימת קליטה פתלוגית , בולטת בפמור דיסטלי מימין מערבת את הקונדול המידאלי של הפמור . יכול להתאים לתהליך תופס מקום או בסבירות נמוכה יותר שבר או  Avn דרוש המשך בירור . קיימת קליטה מוגברת בשורשי כפות הידיים בולטת יותר מימין . קליטה מוקדית בחלק  קדמי של טרסוס כף רגל ימין . קליטה מעט מוגברת בכתפיים . בחוליה L5 ואי סדירות בקליטה בע"ש - ייתכן שינויים ניוונים או דלקתיים

הממצא החשוב הוא הממצא בקצה התחתון בצד הפנימי של עצם הירך. הממצא חשוד בעיקר להיות גידול אך יתכן גם שבר או נמק של העצם . הממצא מחייב ברור מידי על ידי בת"ם ( MRI )

מנהל פורום אורתופדיה