פענוח סיטי עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/07/2019 | 01:02 | מאת: ל

שלום רב, אשמח להבהרה לגבי הממצאים הבאים של סיטי גב: תודה רבה!!! הממצאים: שינויים ניווניים בגופי החוליות ובמפרקים הפצטליים והאונקו-ורטברליים. ליסטזיס קדמי קל של גוף החוליה C4 .יישור הלורדוזיס הצווארי. היצרות המרווחים הבין חולייתיים ברוב הגבהים. אוסטאופיטים קדמיים במספר חוליות. קוטר קדמי-אחורי של התעלה הספינלית הגרמית הודגם תקין. C3-C2 - בלט דיסק אחורי עם לחץ קל על השק התקאלי, הפורמינות שמורות. C4-C3 - בלט דיסק אחורי עם לחץ על השק התקאלי. היצרות פורמינלית ע"י שינויים ניווניים דו"צ. C5-C4 - ללא עדות לבלט דיסק, היצרות פורמינלית ע"י שינויים ניווניים מימין. C6-C5 - בלט דיסק אחורי עם לחץ קל על השק התקאלי, היצרות פורמינלית ע"י שינויים ניווניים משמאל. C7-C6 - ללא עדות לבלט דיסק, היצרות פורמינלית ע"י שינויים ניווניים משמאל. T1-C7 - ללא עדות לבלט דיסק, הפורמינות שמורות. ממצאי לוואי: מלאות פוליפואידית במערת הלסת משמאל. להלן ממצאי בדיקת CT ע"ש גבי-מותני: סיבת הפניה: בירור. תיאור הממצאים: שינויים ניווניים במבנה הגרמי. החוליות שומרות על גובהן. היצרויות המרווחים הבין חולייתיים ברוב הגבהים הלומבריים. קוטר קדמי-אחורי של התעלה הספינלית הגרמית הודגם תקין. מספר ממצאים סקלרוטיים בגופי החוליות L3 ו-L5 .להמשך בירור ע"י מיפוי עצם. היצרות של ה-SIJ BILATERAL. בלט דיסק אחורי, מסויד מימין בגובה T9-T8 עם לחץ על השק התקאלי והיצרות פורמינלית מימין. ללא עדות לממצא פרה-ורטברלי. L2-L1 - ללא עדות לבלט דיסק, הפורמינות שמורות. L3-L2 - בלט דיסק אחורי עם לחץ קל על השק התקאלי, הפורמינות שמורות. L4-L3 - בלט דיסק אחורי עם לחץ קל על השק התקאלי והיצרות פורמינלית דו"צ. L5-L4 - בלט דיסק אחורי עם לחץ קל על השק התקאלי והיצרות פורמינלית דו"צ. S1-L5 - בלט דיסק אחורי עם לחץ קל על השק התקאלי והיצרות פורמינלית דו"צ. ממצאי לוואי: קשרית קטנה באדרנל השמאלי. דיברטיקולים בודדים בקולון, ללא עדות לסימני דלקת סביבם. תודה רבה!!! תגובה

קשה מאד עד בלתי אפשרי להתיחס לבדיקה כזאת בלי הרקע הקליני ( שבמרבית המקרים הוא גם חשוב יותר) רק לדוגמא: ממצאים כאלה בגיל 20 יהיו ביטוי למחלה ניוונית קשה של עמוד הדרה. בגיל 70 ממצאיםכאלו שייכם על פי רוב לשינויי ניווניים שמתאימים לגיל . באופן כללי מדובר בשינויי ניווניים של הדיסקות שבין החוליות עם שינויים רבים משניים להם . בגוף החוליות L3 L5 יש מוקד עצםסמיך יותר שהמפענח ממליץ לברר את טיבו. נוס עלאלה שינוייים ניווניים במפרקי SIJ המפרקיםשבין עצם הכסל לסקרום

29/07/2019 | 08:44 | מאת: ל

תודה על המענה. גילי הוא 54 ואבחנו לי פיברומיאלגיה. האם יש קשר ? האם תוכל לייעץ לי האם ניתן לשפר את המצב אולי בעזרת פיסיותרפיה? אני גם מופנית למיפוי עצם תודה רבה

מנהל פורום אורתופדיה