פגיעה ביד לאחר לידה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/02/2003 | 09:40 | מאת: דפנה

ב-11.1 ילדתי בניתוח קיסרי. במהלך הלידה קיבלתי אפידורל בחדר לידה, כנראה הרדמה ספינאלית בחדר ניתוח והרדמה מלאה. כבר בבית החולים הרגשתי שיש ירידה בכוח ביד ימין וזה המשיך בבית בליווי כאבים במקומות שונים ביד מהכתף יד שורש כף היד. אני משקיעה מאמץ בהרמת היד, בביצוע פעילויות מוטוריות עדינות (כתיבה, pinch) וכשאני מרימה את שתי הידיים נראה בבירור שהסקאפולה הימנית בולטת. השאלה שלי היא האם עלי לפנות לאורטופד ואם ייתכן שיש קשר להרדמה שקיבלתית ומה בעצם עלי לעשות? תודה מראש על התגובות

הפגיעה שאת מתארת נראית לי כפגיעה בעצב החזי הארוך שמוצאו משרשים צואריים 5-7 או פגיעה בשרשים נמוכים יותר עדיין בצואר ואם כך הוא הדבר לא סביר שזה תוצאה של ההרדמה אלא אולי מצורתה שכיבה בזמן הניתוח. לצורך איבחון יש לאבחן קודם כל היכן הפגיעה ואורתופד או נוירולוג מאימים למטרה זאת.

מנהל פורום אורתופדיה